Sertifikovani je učitelj disanja na Intuit Akademiji – Munich i Oxygen Advantage metode.

Marija Mitić

Danas je profesor flaute, muzikoterapeut i sertifikovani instruktor disanja.

U svojoj mladosti bavila se medijima, kulturnom politikom i bila na vodećim menadžerskim pozicijama.
Izazovi novog vremena su je vratili prvoj ljubavi – flauti i poslednjih 15 godina potpuno je posvećena istraživanju, izučavanju i primeni holističkih metoda rada sa decom regularnog razvoja, decom sa razvojnim poteškoćama, a posledično i sa članovima njihovih porodica.


Visoko senzibilisana za prepoznavanje različitih izazova savremenog čoveka potpuno se posvetila povezivanju i implementiranju različitih holističkih metoda za poboljšanje kompletnog mentalnog i emocionalnog stanja čoveka i različitim životnim dobima.


Kao muzički izvođač – flautista od najranije mladosti odlično razume važnost pravilnog disanja i istražuje različite tehnike.
Danas je potpuno posvećena podučavanju ljudi svih struka i širenju svesti o značaju svesnog disanja za sveopšti kvalitet mentalnog zdravlja čitave populacije.


Na našim prostorima smatraju je istinskim liderom u ovoj oblasti.


Svetska organizacija za prava deteta, „ONG Internationale les arbres de paix“ , prateći njen rad stavila je Srbiju na svetsku mapu zemalja gde se sa decom sprovode programi svesnog disanja.


Ministarstvo prosvete RS – odobrilo je program prevencije vršnjačkog nasilja ,,Podrška u učionici” – i Srbija je prva zemlja Zapadnog Balkana sa programom svesnog disanja u školama.
Učestvovala je u nacionalnoj kampanji Republike Hrvatske za podršku osobama sa post-Covid-19 sindromom ,,Prodiši”.
Uči i usavršava se neprestano kod istaknutih instruktora disanja, a u radu koristi i elemente Mindfulness – a, Orff metode i Brainspoting-a.


Sertifikovani je učitelj disanja na Intuit Akademiji – Munich i Oxygen Advantage metode.